Overnight oats met banaan

Overnight oats met banana - De Groene Keuken

In mijn afgelopen eetdagboek beloofde ik een recept voor een lekker en gezond ontbijt: overnight oats met amandelmelk, chiazaad, lijnzaad, banaan en hazelnoten.

Overnight oats zijn het ideale ontbijt voor doordeweekse zomerdagen. Je zet het een nachtje in de koelkast en ’s morgens is het klaar! Dit ontbijt kan je vanavond nog beginnen klaarmaken. Zo heb je morgenvroeg niet meer veel werk en kan je toch van een heerlijk vullend ontbijt smullen.

Overnight oats met banaan (1 persoon)

1/4 cup havermout
1/2 cup amandelmelk 
1 tl lijnzaad
1 tl chiazaad
1 banaan
enkele hazelnoten
evt. kaneel naar smaak

Neem een ontbijtkom en doe er de havermout, het lijnzaad en het chiazaad in. Voeg de melk toe. Zet ’s avonds in de koelkast.
Haal ’s ochtends het kommetje uit de koelkast, en prak de banaan door de havermout heen. Voeg nu wat kaneel toe als je dit lekker vindt. Meng alles goed door elkaar en strooi er wat hazelnoten overheen.

Je kan wat switchen met de ingrediënten, zo kan je de amandelmelk vervangen door jouw favoriete plantaardige melk en de hazelnoten met jouw lievelingsnoten. De banaan kan je eventueel vervangen door appelmoes. De banaan of appel dient als natuurlijke zoetstof, je hebt dus geen suiker meer nodig.

Overnight oats met banana - De Groene Keuken4 thoughts on “Overnight oats met banaan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *