Vegan Pompoenwafels

Het is herfst! Dat betekent: tijd voor pompoengerechtjes!
Op Facebook hield ik een poll met de vraag naar welk recept jullie het liefst zouden willen: pompoenwafels of pompoenlatté. Uiteraard (ik had het voelen aankomen) wonnen de wafels met grote voorsprong. Ik snap dat, ik vind wafels ook de max.

Vegan Pompoenwafels | De Groene Keuken

Deze pompoenwafels zijn echte ontbijtwafels. Je kunt ze ook als vier-uurtje eten, maar ze zijn het lekkerst vers uit het wafelijzer en nog een beetje warm. Ze worden namelijk wat zachter als ze eventjes liggen. Ik heb daar wel een goede oplossing voor: ze even in de broodrooster steken en ze zijn terug lekker knapperig aan de buitenkant. Ik vind ze het lekkerst met wat ahornsiroop en pecannoten erbij. Maar bruine suiker is ook geen slecht gezelschap.

Vegan Pompoenwafels | De Groene Keuken

Pompoenwafels

3/4 cup / 115 g volkorenmeel
1/2 cup / 100 g boekweitmeel
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/4 tl nootmuskaat
1/8 tl allspice
snuifje zout
1 cup en 2 el / 270 ml amandelmelk
1 cup / 255 g pompoenpuree
2 el bruine suiker
2 el plantaardige olie (neutraal)
1 1/2 tl vanille-extract

Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot het een beslag vormt.

Warm je wafelijzer op en doe telkens een overvolle eetlepel beslag erin. Laat enkele minuten bakken voor je controleert. Als de wafels er goed gebakken uitzien, haal je ze uit het wafelijzer.

Serveer met wat ahornsiroop en gehakte pecannoten (of iets anders dat je lekker vindt ;-)).

Vegan Pompoenwafels | De Groene Keuken

Vegan Pompoenwafels | De Groene Keuken

BewarenBewaren7 thoughts on “Vegan Pompoenwafels”

  • Dankjewel!
   Ik maak de pompoenpuree zelf 🙂 Ik heb er nog geen in blik gevonden, zoals in de VS.
   Meestal gebruik ik ongeveer een halve pompoen om soep te maken. De andere helft stoom ik (in stukken gesneden, maar ongeschild), dan schep ik het zachte vruchtvlees eruit, prak dat fijn en vries het in kleine porties in. Iets meer werk dan uit blik natuurlijk, maar het valt eigenlijk goed mee.

 • Oooh, deze zien er echt suuuuper lekker uit! Zou je met het deeg ook pannenkoekjes kunnen bakken? (vraagt de kotstudent zonder wafelijzer, met een vrije voormiddag en enorm veel zin om te brunchen met pompoenwafels 😉 )

  • Hihi. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar normaal gezien is dat geen probleem (evt. iétsje meer ‘melk’ toevoegen, maar dat hoeft niet persé)!

   Nog een kleine tip: vraag eens rond in je familie of bij vrienden of iemand een wafelijzer staan heeft dat ze niet meer gebruiken, zo heb ik het mijne ook gekregen ^^

 • Die zien er zooooo zalig uit!

  PS: Ik was in mijn enthousiasme volledig vergeten dat we sinds mijn minimaliseerwoede geen wafelijzer meer hebben :p fuck my life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.