Enkele dagen geleden begon ik mijn dag met deze heerlijke smoothie. Want ondanks dat ik niet meer elke ochtend start met een smoothie, vind ik het wel nog leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Dat lukt niet altijd even goed (helemaal niet, ik heb sommige al tegen mijn zin opgegeten en nèt niet weggegooid), maar regelmatig krijg ik een mooi resultaat. Zoals deze “sunshine smoothie”, omdat hij zo’n leuk kleurtje heeft en omdat het ook de perfecte smaak is om een zonnige dag mee te starten. Zie het als een frisse versie van golden mylk.
Met pasen voor de deur, is het ook een prima smoothie om te serveren bij je zondagse brunch. Serveer bijvoorbeeld met deze hot cross buns, ontbijtpannenkoeken en/of kaneel-rozijnenbrood.
Sunshine Smoothie

Ingrediënten
- 2 geperste sinaasappels
- 1 banaan
- 1/2 cup diepgevroren mango
- 100 à 200 ml ongezoete sojamelk of water
- 1 tl chiazaad
- 2 el haver
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl kaneel
- snuifje zwarte peper
- snuifje nootmuskaat
- snuifje kardemom
Bereiding
- Stap 1 Doe alle ingrediënten in de blender en mix.
Smakelijk!
Probeer je deze smoothie uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤