Pasta met tomatenroomsaus en broccoli

Pasta met tomatenroomsaus en broccoli

Deze tomatenroomsaus is één van mijn favoriete snelle sauzen. Ze vormt de basis voor heel wat heerlijke gerechten. Je kunt ze gebruiken bij pasta, over gestoomde groentjes, als dip voor rauwe groenten of tortillachips of zelfs bij aardappels. Ik vind ze altijd fantastisch, maar zonder twijfel het lekkerst bij deze pasta met broccoli. Toen ik klein was, gingen we regelmatig met de hele familie uit eten. Moeilijke eter die ik toen was, nam ik altijd dezelfde pasta in hetzelfde restaurant. Deze saus doet me er heel erg aan denken. Het is een prachtige, romige saus, die toch niet te zwaar is en fantastisch combineert met de broccoli.

De basis voor de tomatenroomsaus leerde ik in Isa Does It van Vegan Queen Isa Chandra Moskowitz. Ik maakte een meer eenvoudige versie van de saus, zonder alcohol en al te veel poespas.

Dit gerecht is niet alleen heerlijk met pasta, het past ook perfect bij gnocchi. Vegan gnocchi vind je tegenwoordig in zowat elke supermarkt, die van het huismerk van AH of Delhaize is bv. vegan. Het bewaart ook lekker lang, dus handig om in huis te hebben, naast je favoriete pasta.

 

 

Vegan pasta met tomatenroomsaus en broccoli

27 maart 2021
: 4
: Makkelijk

Auteur:

Ingrediënten
  • 1/2 pot zongedroogde tomaten (liefst zonder olie)
  • 1/4 à 1/3 cup edelgist
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1/3 cup cashewnoten*
  • 1 tl groentebouillonpoeder
  • 1.5 cup water
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • vers gemalen peper, naar smaak
  • evt. 1 tl mosterd
  • 500 g penne of andere pasta
  • 1 à 1.5 broccoli, in roosjes
  • *Heb je graag een low budget versie van de cashewnoten? Probeer dan eens de helft door zonnebloempitten te vervangen.
Bereiding
  • Stap 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Stap 2 Kook of stoom de broccoli een 5-tal minuutjes.
  • Stap 3 Doe alle ingrediënten, buiten de pasta en broccoli, in een blender en blend tot het een smeuïg geheel is. Afhankelijk van je voorkeur, kun je er nog wat extra water aan toevoegen.
  • Stap 4 Doe de gekookte pasta en broccoli terug in de kookpot en voeg de saus toe.
  • Stap 5 Meng tot de saus alles goed bedekt en serveer eventueel met wat fijngesneden verse basilicum.
  • Stap 6 De prosociano van Violife (#nospon, gewoon grote fan) is hier ook erg lekker bij.

 

 

Deze vegan pasta met tomatenroomsaus en broccoli is in een mum van tijd klaar en ideaal voor op een drukke weekdag, wanneer je eigenlijk geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Voor mij is het heerlijk comfort food. Bovendien leent het gerecht zich er uitstekend toe om vergezeld te worden van een frisse salade, om nog extra groentjes binnen te krijgen. Zin in een ander makkelijk pastagerecht? Dan is deze pasta met prei misschien iets voor jou!

Smakelijk!

Probeer je deze pasta uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤ 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.