7 Cadeautips in mijn duurzame, eerlijke, vegan gift guide!

In 2014 liep ik blijkbaar helemaal warm voor de feesten, we maakten toen namelijk onze (gratis) feesteditie van De Groene Keuken Magazine èn ik schreef “8 tips voor een vegan eindejaarsfeest!“. Sinds toen bleef het een beetje stil rond de feestdagen, maar dit jaar wil ik jullie graag verwarmen met een groene, vegan gift-guide, moest je nog twijfelen aan wat je jouw geliefden moet schenken.

7 Cadeautips in mijn duurzame, eerlijke, vegan gift guide! | De Groene Keuken

Na jaren op cadeautjes azen, vind ik tegenwoordig niets leuker dan een gift aan het goede doel. Echt, geef wat geld aan varkentjes in een farm sanctuary en ik ben je eeuwig dankbaar. Daarom:

 1. Doe een gift aan een goed doel of organisatie!
  Leuk om te krijgen, maar ook tof om te geven. Ik probeer altijd een leuk kaartje erbij te maken, zodat mensen zien naar wie of wat het geld gaat en zodat ik op het moment zelf toch iets kan afgeven. Mijn favoriete organisaties: Forrest & FriendsStichting MeliefBite BackArtsen Zonder GrenzenAmnesty International. Uiteraard zijn er nog heel wat goede doelen die de moeite waard zijn, maar deze organisaties ken ik het best en vind ik de moeite waard om mijn centen aan te geven.
 2. Koop iets van een goed doel of organisatie.
  Bite Back verkoopt bvb. shirts en tote bags, als je nog een vegan in je familie hebt, is het tof om zo eentje cadeau te doen. Als je een lidmaatschap van EVA cadeau doet, krijgt het nieuwe lid het EVA magazine elke 3 maanden in de bus. Of geef een kalender cadeau voor het nieuwe jaar van Forrest & Friends.
 3. Geef iets homemade
  ’t Is niet alleen leuk en hip, ’t is ook nog vriendelijk voor je portemonnee en is een mooi toonbeeld van liefde. Dat kan gaan van zelfgemaakte koekjes of een kruidenmengeling, tot lichaamsverzorging of een schilderij (ten minste, als je de gave hebt om iets mooi te kunnen schilderen).
 4. Geef een subtiele vegan hint d.m.v. een kookboek
  7 Cadeautips in mijn duurzame, vegan gift guide! | De Groene Keuken
  Op de foto zie je alle veggie en vegan kookboeken waar ik dit jaar nog een review over wou schrijven. Allemaal heel erg leuk en heel erg zonder vlees en vis.
  (Vegan: Heel veel veg! (= mijn nieuwe favoriete kookboek, uitgebreid review volgt snel!), Vegan for friends, Vegan, Vegan Easy, Easy Vegan en Eat Vegan. Vegetarisch: Honger!, The Green Kitchen at Home, Thuiskomen en Deliciously Ella met vrienden (dat laatste is zowat volledig plantaardig, buiten het gebruik van honing)).
 5. Geef subtiele vegan hints met een geschenkenmand
  Een mand boordevol vegan producten, dat kan gaan van een pak simpele pasta tot een overheerlijke vego reep, wie is daar nu niet tevreden mee?
 6. Van een heerlijke warme sjaal tot vegan nagellak
  Wil je toch iets helemaal anders cadeau geven? Check dan zeker duurzame, vegan shops zoals Wolf and Storm, FlorissanaPlantaardigheidjes, TAK of Bazaar de luxe. (een extra vermelding voor Kudzu: deze webshop verkoopt ook nog niet-vegan producten, maar heeft wel héél leuke, verantwoorde spullen).
 7. If all else fails: chocolade!
  Want wie houdt er nu niet van chocolade? Check zeker wel of deze eerlijk gemaakt en vegan is.

Heb jij nog leuke tips voor duurzame, vegan en eerlijke cadeaus? Laat dan gerust een reactie achter!

Geniet van de feestdagen en alvast een super 2018 gewenst <3

BewarenBewaren3 thoughts on “7 Cadeautips in mijn duurzame, eerlijke, vegan gift guide!”

 • Leuke ideetjes!

  Een extra tip die wij sinds kort volgen: verlanglijstjes vragen aan iedereen, zodat je weet dat je cadeautje zeker in de smaak zal vallen! En aan één kant van de familie doen we nu secret santa, waardoor we nog maar één cadeautje moeten kopen in plaats van voor iedereen eentje 🙂

  • Secret santa is zo’n leuk concept he! Onze familie is vrij klein, dus dan zou het echt snel gedaan zijn :’)
   Verlanglijstjes werken hier maar bij sommigen, want mijn ouders hebben altijd al alles wat ze nodig hebben (schattig, maar niet makkelijk als je wel iets wilt geven :p). Verder is het inderdaad wel een goede tip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.