Hmmm pastasalade… dat kan ik elke dag eten. Het is niet alleen supermakkelijk maar ook nog eens lekker en met de goede keuze van pasta en toevoegingen best gezond. Bovendien is het lekker om ’s avonds warm te eten en de volgende middag er een heerlijke koude lunch aan over te houden (it beats a sandwich!).
Citroen Veggie Pasta
Ingrediënten
- 1 pak volkoren penne (of andere pasta)
- 300 à 400 gr verse spinazie
- 1 bakje olijven (150gr)
- 1 handvol basilicum
- 1 handvol wilde peterselie
- 1 citroen
- 1/2 cup edelgist (nutritional yeast)
- 2 tl gedroogde knoflook of fijngesneden verse knoflook
- olijfolie (EV)
- zwarte peper
Bereiding
- Stap 1 Kook de penne.
- Stap 2 Doe ondertussen het sap van de citroen, de edelgist en de knoflook in een kommetje en roer. Voeg naar believen wat olijfolie en zwarte peper toe.
- Stap 3 Je kan de penne laten afkoelen of hem warm serveren.
- Stap 4 Wanneer je de pasta warm serveert, zal de spinazie een beetje gaar worden.
- Stap 5 Voeg de spinazie en olijven toe en snipper de kruiden fijn bij de pasta.
- Stap 6 Giet de dressing op de pastasalade.
- Stap 7 Rauwe stukjes paprika en maïs zijn een lekkere toevoeging aan deze salade. Laat je creativiteit gaan en voeg groenten toe!
Smakelijk!
Probeer je deze salade uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken
Ziet er super lekker uit, morgen ga ik het zeker maken, Jamie jamie
Superleuk! Laat maar weten hoe je de pasta vond 🙂
Ik heb vandaag mijn collega’s ook weer jaloers gemaakt met een restje pasta met aubergines, tomaten en paprika 😉 Leve pasta inderdaad!
Dat klinkt ook heel lekker! (alhoewel ik niet zo verzot ben op aubergine… erg he?)