Citroen Veggie Pasta

Citroen Veggie Pasta

Hmmm pastasalade… dat kan ik elke dag eten. Het is niet alleen supermakkelijk maar ook nog eens lekker en met de goede keuze van pasta en toevoegingen best gezond. Bovendien is het lekker om ’s avonds warm te eten en de volgende middag er een heerlijke koude lunch aan over te houden (it beats a sandwich!).

Citroen Veggie Pasta

18 september 2012
: 4 à 6

Auteur:

Ingrediënten
  • 1 pak volkoren penne (of andere pasta)
  • 300 à 400 gr verse spinazie
  • 1 bakje olijven (150gr)
  • 1 handvol basilicum
  • 1 handvol wilde peterselie
  • 1 citroen
  • 1/2 cup edelgist (nutritional yeast)
  • 2 tl gedroogde knoflook of fijngesneden verse knoflook
  • olijfolie (EV)
  • zwarte peper
Bereiding
  • Stap 1 Kook de penne.
  • Stap 2 Doe ondertussen het sap van de citroen, de edelgist en de knoflook in een kommetje en roer. Voeg naar believen wat olijfolie en zwarte peper toe.
  • Stap 3 Je kan de penne laten afkoelen of hem warm serveren.
  • Stap 4 Wanneer je de pasta warm serveert, zal de spinazie een beetje gaar worden.
  • Stap 5 Voeg de spinazie en olijven toe en snipper de kruiden fijn bij de pasta.
  • Stap 6 Giet de dressing op de pastasalade.
  • Stap 7 Rauwe stukjes paprika en maïs zijn een lekkere toevoeging aan deze salade. Laat je creativiteit gaan en voeg groenten toe!

Smakelijk!

Probeer je deze salade uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken

❤



4 thoughts on “Citroen Veggie Pasta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.