Ik ben brood een beetje beu gegeten. Of toch het brood dat ik bij de lokale bakkers of winkeliers vind. Als ik zelf brood bak, kan ik er van genieten. Maar om nu elke dag zelf brood te bakken… daar vind ik jammer genoeg de tijd niet voor. Dus: slaatjes to the rescue! Misschien ligt het aan het mooie weer, maar het is zo fijn om ’s middags een beetje rauwkost binnen te werken. Deze lunch’salade’ is echter niet alleen rauwkost. Het is wel lekker vullend en een fijne verandering op de standaard boterham. En het allerfijnste: klaar op minder dan 10 minuten (tenzij je de wortels met de hand moet raspen)!
Couscous met kikkererwten en wortel
Ingrediënten
- 1 cup / 180 g couscous
- evenveel warm water
- bouillonpoeder (ong. 1 tl)
- paprikapoeder (ong. 1/2 tl)
- 1 sjalot, fijngesneden
- peper
- citroensap (ong. 1 el)
- 1 blik kikkererwten
- 5 grote wortels, geraspt
- evt. tijm of peterselie, naar smaak
Bereiding
- Stap 1 Doe de couscous met de fijngesneden sjalot, het bouillon- en paprikapoeder en wat peper in een grote kom. Giet hier het warme water overheen, meng door elkaar en laat een paar minuten afgedekt staan.
- Stap 2 Spoel ondertussen de kikkererwten af en doe deze bij de couscous, samen met de geraspte wortel. Giet er wat citroensap overheen en voeg de tijm of peterselie er aan toe.
- Stap 3 Voeg gerust andere groenten toe, zoals paprika, spinazie of komkommer.
Smakelijk!
Probeer je deze salade uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken
1 thought on “Couscous met kikkererwten en wortel”