Eén van mijn favoriete salades is mijn pasta-restjes-salade. Dit keer wou ik echter iets lekker fris en licht, maar toch vullend genoeg. Ik kocht deze week 1 kg courgetten, omdat ik verliefd ben geworden op courgettenoedels. Twee redenen dus om een salade van courgettenoedels te maken.
Courgettenoedels zijn the new big thing. Je ziet ze overal, vooral raw foodies zijn er dol op en ik kan het hen niet kwalijk nemen. Ik heb ze hier gecombineerd met één van mijn favoriete sauzen en mijn favoriete groenten. Voel je vrij om ze in te wisselen met jouw favoriete groenten en saus.
Ik maak mijn courgettenoedels trouwens simpelweg met een dunschiller met gaatjes in, met een dunschiller met tandjes lukt het ook. Maar je hebt er ook allerlei fancy apparaatjes voor (zoals de Spirelli, Spiralizer, Spiromat, …).
Salade van courgettenoedels
Bereiding
- Stap 1 Maak noedels van de courgette met een dunschiller of spiraalapparaat. Doe ze in een kom.
- Stap 2 Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de wortels. Snijd de olijven in ringetjes.
- Stap 3 Doe dit alles, samen met de pesto *, bij de noedels en meng door elkaar.
- Stap 4 Strooi hierover het lijnzaad, hennepzaad en sesamzaad.
- Stap 5 Snijd de lente-ui in dunne ringen en werk hiermee af.
- Als je dit gerecht volledig rauw wilt maken, rooster dan de zonnebloempitten niet, maar gebruik ze zo. Ook gebruik je dan best gedroogde tomaten uit pot, of je kan ze zelf drogen met een dehydrator (droogmachine) of een oven die lage temperaturen aankan.
1 thought on “Courgettenoedelsalade”