Groentensoep

Update: Nog lekkerder, alleen ietsje meer tijd nodig: Hemelse Verse Groentesoep 

Voor ik het over de diverse mogelijkheden aan plantaardige lunches heb, deel ik graag een simpel en lekker recept met jullie. Eéntje dat je zowel ’s middags als ’s avonds kan eten, kan bijkruiden naar wens, waar je groenten aan kan toevoegen, waar je iets bij kunt eten, … namelijk soep. J. heeft graag elke middag een kom hete soep en zelf heb ik er ook niets op tegen, zeker in de winter niet. Niet alleen is het een goede opkikker en verwarmt het je, het is ook heel gezond.

Snel & Makkelijk: Groentensoep // De Groene Keuken

Er bestaan zoveel soorten soep dat je soms niet meer weet wat kiezen. In het weekend durven we al eens ‘speciale’ recepten op te zoeken en ons aan de uitvoering hiervan te wagen. Maar als die soep dan na enkele dagen op is, houden we het liever makkelijk. En wat is er nu makkelijker dan groentensoep met een pak voorgesneden groenten?

Groentensoep

2 fijngesneden uien
1 pak soepgroenten (vers, voorgesneden of uit de diepvries)
1,5 à 2,5 l groentenbouillon
1 el bakolie

Verwarm de olie in een snelkookpan en doe de ui erbij. Verwarm deze tot hij glazig is. Doe de soepgroenten erbij en verwarm deze ong. 1 minuut. Voeg vervolgens de groentenbouillon erbij. Ik voeg bouillon toe, tot mijn groenten onder staan, wat resulteert in een dikkere soep. Als jij je soep liever wat vloeibaarder hebt, voeg dan wat meer water toe. Zet de deksel op de snelkookpan en laat vervolgens 6 minuten stomen. Als de druk van je pan af is, kan je beginnen mixen.

Als je geen snelkookpan hebt, duurt alles wat langer. Je moet dan een beetje kijken of je groenten gaar genoeg zijn, voor je begint te mixen.

Wat kan je toevoegen? Knoflook, kruiden voor de smaak. Aardappelen om de soep wat dikker te maken. Pasta om iets extra toe te voegen. Extra groenten zoals wat meer wortel, courgette, … Croutons.

IMG_0145

Makkelijk, snel klaar en lekker! Ik vind het altijd genieten, zo’n kom verse soep.2 thoughts on “Groentensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.